Felgi 17" na O1 Co z jazdą i osiągami?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

desmo, E to ja juz wiem skad Ci oszczedni z jazdy o kropelce maja wyniki po 3.5l /100km No jakbym wlozyl takie kola to chyba osiagalne. Przy moich 205/55/16 nie da sie tyle zrobic, wiec przy 17" faktycznie moze palic wiecej o te 0,5l
    Spritmonitor.de

Komentarz

Zamieszczone przez Maicroft
      desmo, E to ja juz wiem skad Ci oszczedni z jazdy o kropelce maja wyniki po 3.5l /100km No jakbym wlozyl takie kola to chyba osiagalne. Przy moich 205/55/16 nie da sie tyle zrobic, wiec przy 17" faktycznie moze palic wiecej o te 0,5l
      Maicroft latem na jeszcze ori felgach 195/65/15 osiągałem wyniki w okolicy 6,2-6,4l/100km in city , obecnie na 225/45/17 wynik ten wygląda w okolicy 6,7-6,8l/100km , oba wyniki z włączoną klimatyzacją.
      Nigdy nie byłem zwolennikiem jazdy na kropelce ale jeśli ktoś to lubi to cóż.......

Komentarz

• Rybeusz
        Drive
        S_OCP Member
        • 2007
        • 62

Zamieszczone przez BaD-BoY
        jak artykuły sponsorowane co już coraz powszechniej zaczyna być stosowane
        Tak ale takie artykuły muszą mieć i zwykle maja stosowną adnotację w rogu (w stylu: art. sponsorowany, promocja, tekst promocyjny itp). Inaczej redakcje nie chcą tego publikować -> ma to być taki kompromis między zwiekszeniem przychodów reklamowych a zachopwaniem niezależności dziennikarskiej. Inna sprawa, że te teksty bardzo często piszą firmom sami redaktorzy publikujący w piśmie :| . Kilka razy zauważyłem że adnotację o sponsoringu umieszczono na tle, tak by nie było dużego kontrastu, ale mimo wszystko cały czas taka uwaga była jednak zamieszczona. Ostatnio stosował to Fiat i ... Skoda (np. w Autoswiecie), Renault Laguna etc. Inna sprawa, że mało osób zwraca uwagę, że to ta sama reklama, tylko inaczej podana :roll:
        Szer.koszenia-53 cm,Silnik-5,0 b/s,System rozruchu - ręczny,Kosz na trawę-75 l,płócienny z twardą pokrywą,Funkcja mieląca-standard,Deflektor-standard,Koła-8",Wysokość koszenia-35-95 mm,Waga-42 kg..a statkiem z USA płyną już nowe chromy

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

Zamieszczone przez desmo
          Maicroft latem na jeszcze ori felgach 195/65/15 osiągałem wyniki w okolicy 6,2-6,4l/100km in city , obecnie na 225/45/17 wynik ten wygląda w okolicy 6,7-6,8l/100km , oba wyniki z włączoną klimatyzacją.
          Nigdy nie byłem zwolennikiem jazdy na kropelce ale jeśli ktoś to lubi to cóż.......

I to jest realny wynik w spalaniu klimatyzacja robi swoje ,w gumach dużo zależy też od kształtu bierznika
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

Zamieszczone przez koja86
            I to jest realny wynik w spalaniu klimatyzacja robi swoje
            mozna by się jeszcze pokusić o wyłączenie klimy , ale zaczyna się robić walka o kropelkę co w moim przypadku uznam za zbędne

Komentarz

• koja86
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 3178

Zamieszczone przez desmo
              mozna by się jeszcze pokusić o wyłączenie klimy , ale zaczyna się robić walka o kropelkę
              I to jest największa głupota ,auto ma palić tyle ile musi aby przynosiło nam zadowolenie z jazdy. Nigdy nie martwię się obrotami i spalaniem kiedyś silnik ASV spalił mi średnio ponad 9 litrów .......ale zadowolenie z jazdy nie powtażalne :wink:
              Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

auto ma palić tyle ile musi aby przynosiło nam zadowolenie z jazdy
                dokładnie tak ma być :diabelski_usmiech i nie zdażyło mi się przekroczyć 7,5l na trasie przy ostrym tempie :diabelski_usmiech
                więc należy wziąć to pod uwagę przy podjęciu decyzji o zmianie kół na 17" :idea:

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez desmo
                  auto ma palić tyle ile musi aby przynosiło nam zadowolenie z jazdy
                  dokładnie tak ma być :diabelski_usmiech i nie zdażyło mi się przekroczyć 7,5l na trasie przy ostrym tempie :diabelski_usmiech
                  więc należy wziąć to pod uwagę przy podjęciu decyzji o zmianie kół na 17" :idea:
                  :kciukgora
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...